Prof.Dr.Orhan Özbey F.Ü.Rektör Adayı oldu

Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Orhan Özbey, Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne aday oldu.

Prof.Dr.Orhan Özbey F.Ü.Rektör Adayı oldu

Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Özbey, Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne adaylığını açıkladı. Prof. Dr. Özbey Fırat Üniversitesi’nde köklü bir değişim gerektiğine inanarak 2024-2028 dönemi Rektörlüğüne aday olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Orhan Özbey açıklamasında: “Yaşadığı depremlere rağmen toparlanarak hızla gelişen ve büyüyen Elazığ'ımızın ve Türkiye Yüzyılı hedefleriyle uyumlu, bilim, sanayi ve teknolojik kalkınması için çabalayan, milletimize ve insanlığa yararlı bilgi ile katma değer üreten, uluslararası tanınırlığı olan, marka değeri yüksek saygın ve nitelikli bir üniversite oluşturma amacıyla doğduğum, büyüdüğüm ve eğitim hayatımda önemli yeri olan Elazığ'ımıza hizmet etmek şiarıyla Fırat Üniversitesi rektörlüğüne adaylık başvurumu yaptım. Yerel değerlerden güç alan uluslararası bir üniversite olabilmek, 21. yüzyılda bölgesel kalkınmayı önceleyen, akademik başarıları ile adından bahsettirebilecek saygın, güçlü ve tercih edilen yenilikçi ve girişimci kurumsal bir Fırat Üniversitemizin inşasını gerçekleştirebilmek ve hak ettiği yerde konumlandırabilmek adına; Sayın Cumhurbaşkanımızın teveccüh ve tercihlerinin muhatabı olduğum takdirde, birleştirici, kaynaştırıcı, yetkilerin adaletli dağıtıldığı, bireysel hak ve hukuka saygılı, akademik değerlere ve liyakate önem veren, şehrimizle bütünleşen, iletişim kanallarının sürekli açık olduğu, şeffaf bir yönetim anlayışıyla mensubu olmaktan onur duyduğum üniversitemizi Türkiye Yüzyılı° hedeflerine ulaşma yolunda Fırat Üniversitemizde de köklü bir değişimingerekliliğine inanarak ve daha fazla sorumluluk almam gerektiğini düşünerek 2024-2028 dönemi Rektörlüğüne aday oldum.” Dedi.