Satın Almak Daha Ekonomik

Elazığ Belediyesi'nin temizlik hizmetlerinde kullanılmak üzere 82 araca 539 Milyon TL kira ödemesi tartışmaları devam ederken kamuoyunda konuşulanları haklı çıkaran örnek bir uygulama Hatay Büyükşehir Belediyesi'nden geldi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Satın Almak Daha Ekonomik

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, belediye hizmetlerinde kullanılan araçların kiralanması yerine satın alınmasının daha ekonomik olacağına karar vererek, toplamda 880 hizmet aracının alımı için Başkan Mehmet Öntürk'e oy birliğiyle yetki verdi.

Belediye Meclisi toplantısında konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, belediyeye ait araç ve iş makinelerinin büyük çoğunluğunun kiralık olduğunu ve bu kiralama sözleşmelerinin Eylül ayında sona ereceğini belirtti. 
Öntürk, şu anda kiralık olarak kullanılan 717 aracın aylık toplam kira bedelinin 86 milyon lira olduğunu, gereksiz araçların iade edilmesiyle bu ödemenin 78 milyon liraya düşürüldüğünü açıkladı.

Başkan Öntürk, toplam 880 aracın satın alınması veya kiralanmasının gündemde olduğunu belirterek, bu araçların kiralanması durumunda aylık kira bedelinin yaklaşık 200 milyon lira civarında olacağını söyledi. Buna karşın, araçları kredi kullanarak satın almanın maliyetinin aylık 100-125 milyon lira arasında olacağını ifade etti.

Kiralamak Yerine Satın Almak Tasarruf Sağlayacak 
Öntürk, "Araçları kiralamak yerine satın almamız, belediyeye %70 oranında tasarruf sağlayacak. Bu araçlar Hatay halkının malı olacak ve araçların bakım ve onarımı da firmalar tarafından üstlenilecek." dedi.
Hatay Büyükşehir Belediyesi tasarruf etmek için araç kiralama yerine satın almayı tercih ederken tarihinin en borçlu dönemini yaşayan Elazığ Belediyesi’nin 82 araca 539 Milyon TL gibi oldukça yüksek bir rakamla kira bedeli ödemesi "Demek ki Elazığ Belediyesi'nin tasarrufa ihtiyacı yokmuş" şeklinde yorumlandı.