Şerifoğulları Ak Parti ile Kavgalı Mı?

31 Mart tarihinde yapılan seçimde yeniden Ak Parti Elazığ Belediye Başkanı seçilen Şerifoğulları'nın Ak Partililer ile tartışma, ayrışma ve kavgaları hız kesmiyor.

Şerifoğulları Ak Parti ile Kavgalı Mı?

Yeniden aday gösterildiği açıklandıktan sonra ilk olarak Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı ile yaşadığı kavga ile ülke gündemine oturan Şerifoğulları seçim kampanyası müddetince en fazla Milletvekili Erol Keleş ile görünmeye dikkat etti.

Yakın çevresi tarafından “Tek başına seçim kazandı” ve “Şerifoğulları olmasaydı Ak Parti Elazığ’da seçimi kazanamazdı” söylemleri ile seçim kampanyası müddetince gece gündüz demeden cansiparene çalışan Ak parti teşkilat üyelerini  görmezden gelen Şerifoğulları teşkilat üyeleri arasında da kırgınlıklara yol açtı.

Seçimin ardından Ak Parti Elazığ İl Başkanlığı’nın düzenlediği bayramlaşma törenine rahatsızlığını bahane ederek katılmayan Şerifoğulları’nın ertesi gün Yazıkonak Belediye Başkanlığı'nı Ak Parti’nin kaybetmesinde  etkin rol üstlendiği iddia edilen bir ismin kahvaltı davetine Milletvekili Erol Keleş ile birlikte katılması ise oldukça manidar bulundu.

Son olarak belediye personelleri arasında yaptığı kıyımın büyük kısmının Ak Parti’ye gönül veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sadık isimlerden seçilmesi ve özellikle bu isimler arasında Ak Parti'de aktif siyaset yapan iki üst düzey siyasinin birinci derece bir yakınının bulunması Şerifoğulları Ak Parti ile kavgalı mı? sorusunun sorulmasına sebep oldu.

Şerifoğulları, kendi yanında yer alıp diğer Ak Partililere sataşan ya da onlara karşıt duran isimleri ise ödüllendiriyor. Daha önce il yönetiminde iken Ak Parti milletvekillerine karşı paylaşımlar yapan bir ismi özellikle Belediye Meclis Üyesi yapması bu örneklerden biri. Şerifoğulları bir anlamda partiye karşı kendine bağlı isimleri yanında toplayarak güçlü olduğu mesajı vermeye çalışıyor.

Şerifoğulları Ak Parti ile Kavgalı Mı?

Ak Parti’de kendinden yana açık bir şekilde olanları ödüllendiren diğerlerini ise “öteki” olarak gören Şerifoğulları’nın Ak Partililer ile kavgalı tavrının kime ne kazandırıp ne kaybettireceği ise yakın zamanda ortaya çıkacak gibi görünüyor.