Sgk'ya Borç 1 Milyar'ın Üzerinde

Elazığ Belediyesi'nin Sgk'ya olan borcunun 1 Milyar Tl'nin üzerinde olduğu açıklandı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Sgk'ya Borç 1 Milyar'ın Üzerinde

Yeni Şafak Gazetesi SGK’ya Borçlu Belediyeleri Açıkladı 

Yeni Şafak Gazetesi'nin haberine göre Elazığ Belediyesi en borçlu belediyelerden biri olarak görülüyor. 
Yeni Şafak Gazetesinden Resul Ekrem Şahan’ın haberine göre Elazığ Belediyesi’nin SGK’ya olan  borcu 1 Milyar TL’nin üzerinde.
SGK Genel müdürlüğü’nün uyarıları üzerine borçlarını ödemek üzere harekete geçen 61 belediye arasında Elazığ Belediyeside bulunuyor.
Borçlu 61 belediye çeşitli formüllerle ödeme için talepte bulunurken yerel yönetimlerin SGK’dan uyarı gelmeden harekete geçmemesi dikkati çekiyor. Söz konusu belediyeler borçlarını ödeme konusunda gayrimenkul teklifi, taksitlerdirme ve nakdi ödeme girişiminde bulundu. Ödeme için başvuran 40 belediyenin borcu ise 1 milyar TL’nin altında.SGK’ya borç toplamı 1 milyar TL ve üzerinde bulunan belediyelerden borç ödemek için talepte bulunan belediyeler şu şekilde: İzmir, Ankara, İstanbul, Mersin, Kayseri, Van, Balıkesir, Eskişehir, Aydın, Sakarya, Bursa Büyükşehir Belediyeleri, Şişli, Başakşehir, Ümraniye, Küçükçekmece, Sancaktepe, Çankaya, Keçiören, Yenimahalle, Çiğli ve Elazığ Belediyesi. 
BORCUMUZ 1 MİLYAR 460 MİLYON DEMİŞTİ
Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları 31 Mart yerel seçimleri öncesinde katıldığı bir tv programında belediye’nin toplam borcunun 1milyar 460 milyon olduğunu açıklamıştı.
Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları’nın açıklamasından aylar sonra belediyenin sadece SGK borcunun 1 Milyar üzerinde olduğu öğrenildi. 
GERÇEK BORÇ ORTAYA ÇIKIYOR
Elazığ Belediyesi’nin sadece SGK borcu 1 Milyar TL’nin üzerinde olduğu açıklandığına göre alınan krediler ve diğer borçlarla birlikte Elazığ Belediyesi’nin toplam borcunun 5 Milyar TL’nin üzerinde olduğu da ortaya çıkmış oldu.