Tahsil Edemedikleri Alacakları 254 Milyon Muş!

Elazığ Belediyesi, toplam 254 milyon TL'yi aşan alacağını tahsil edemediği için, 158 milyon TL kredi kullanma kararı aldı.

Tahsil Edemedikleri Alacakları 254 Milyon Muş!

Elazığ Belediyesi'nin tahsil edemediği 254 Milyon 384 Bin 346 TL 27 Kuruş alacağı varken 158 Milyon Tl kredi kullanacak olması dikkat çekici bulundu.


10 Milyar Yen (2 Milyar 382 Milyon) Hariç Borç: Yaklaşık 2 Milyar TL

Salı günü  gerçekleştirilen belediye meclisi oturumunda, belediyenin mali durumu ve belediye yetkililerinin ifadelerine göre borçları açıklandı.
Toplam borcunu 1 milyar 984 milyon 489 bin TL olarak açıklayan Elazığ Belediyesi, 254 milyon TL'yi alacak olarak kayıtlara geçti. Ancak bu alacağın içeriği hakkında detaylı bilgi verilmedi.

Tahsil Edilemeyen Alacakların İçeriği Bilinmiyor 

Belediye Başkanı Şerifoğulları'nın, Japon Yeni cinsinden olan krediyi henüz günü gelmediği için borç olarak kabul etmediği biliniyor. Bu nedenle, alacak hanesine yazılan 254 milyon TL'nin, vadesi geçmiş ve tahsil edilemeyen alacaklar olduğu tahmin ediliyor.

Meclisten 158 Milyon TL Kredi Yetkisi

Tahsil edilemeyen alacaklar sebebiyle, belediye meclisinden 158 milyon TL kredi kullanma yetkisi talep eden Şerifoğulları'na, meclis oy çokluğuyla bu yetkiyi verdi. Bu kredi, ivedilikle ödenmesi gereken borçlar için kullanılacak.