TEKNOKENT'TE FAALİYET GÖSTEREN 6 FİRMAYA 10 MİLYON TL DESTEK
Fırat Teknokent'te faaliyet gösteren 6 firma tarafından sunulan 7 proje Tübitak'tan destek almaya hak kazandı.
Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) ölçeğindeki kuruluşların Ar-Ge nitelikli yenilik faaliyetleri yapmaya özendirilmesi ve Ar-Ge kapasitelerinin geliştirilmesi ile gereksinim duyulan teknoloji alanlarında yerlileşmenin artmasını hedefleyen TÜBİTAK 1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Programı 2022-2 Çağrısı ve TÜBİTAK 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı 2022-2 Çağrısı sonuçları açıklandı.
TÜBİTAK 1507 çağrısına başvuru yapan 546 proje önerisinin değerlendirme süreci tamamlandı ve 260 projenin desteklenmesine karar verildi. TÜBİTAK 1501 çağrısına ise 734 proje başvurusu yapıldı ve 325 projenin desteklenmesine karar verildi.
Fırat Teknokent’te faaliyet gösteren 6 firma tarafından sunulan 7 proje bu kapsamda destek almaya hak kazandı.
Doç. Dr. Seda ARSLAN TUNCER’in proje yürütücüsü olduğu Arslantek Bilişim Teknoloji Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin, Doç. Dr.Fatih ÖZKAYNAK’ın proje yürütücüsü olduğu Kriptarium Ar-Ge Yazılım Danışmanlık Savunma Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin, Mehmet DEMİR’in proje yürütücüsü olduğu Cxonsult Teknoloji ve Yönetim Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi’nin ve Dr. Öğr. Üyesi Burak TANYERİ’nin proje yürütücüsü olduğu Zoovet Medikal Makina Veterinerlik Elektrik Elektronik Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin TÜBİTAK 1507 projeleri kabul edildi.
Doç. Dr. Mustafa ULAŞ’ın proje yürütücüsü olduğu Prodrom Bilişim Teknolojileri Limited Şirketi’nin iki projesi ve Doç. Dr. Derya AVCI’nın proje yürütücüsü olduğu Emeltek Biyomedikal Sistemler Yaz. Bil. Hizm. Elektronik Sist. Ar-Ge Dan. San. ve Tic. Ltd. Şirketi’nin ise TÜBİTAK 1501 projeleri onaylandı.
Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, projeleri kabul edilen firma yetkililerini ve proje ekiplerini tebrik ederek bu projelerle Fırat Teknokent’te faaliyet gösteren 6 firmaya 10 milyon TL’den fazla bir bütçenin aktarılacak olmasının firmaların sürdürülebilirliği açısından büyük öneme sahip olduğunu belirtti.
Projeleri kabul edilen 6 firmanın 5 tanesinin akademisyen firması olmasının da ayrı bir mutluluk kaynağı olduğunu belirten Prof. Dr. GÖKTAŞ katma değeri yüksek ürünlere yönelik etki ve çıktı odaklı projelerle Fırat Üniversitesi ve Fırat Teknokent olarak ülke ve Elazığ ekonomisine katkı sunmaya devam edeceklerini belirtti.