THY, Fırat Üniversitesi ile Ortak Çalışma Yapacak

Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı'nın girişimleri sonucu Elazığ'a gelen THY heyeti ile Fırat Üniversitesi yetkilileri, İstanbul'da bir dizi toplantı gerçekleştirdi.

THY, Fırat Üniversitesi ile Ortak Çalışma Yapacak

THY Yönetim Kurulu'nun Elazığ'da yaptığı yönetim kurulu toplantısı sonrası THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat Fırat Üniversitesi ile THY arasında yapılabilecek işbirliklerini görüşmek üzere Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz'ı İstanbul'a davet etmişti.

Bu davetten iki gün sonra Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Mehmet Yılmaz Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı  Prof. Dr. Ahmet BOLAT’ı makamında ziyaret etti. THY Yatırım ve Stratejiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent KONUKÇU'nunda hazır bulunduğu toplantıda yapılabilecek işbirlikler konuşuldu.

Bilgi Teknolojileri Üzerine Görüşmeler Yapıldı 
THY Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Kerem Kızıltunç ile yapılan görüşmede, TÜBİTAK projeleri ve teknisyen eğitimi gibi konularda iş birliği planları konuşuldu. Fırat Üniversitesi, THY ile özellikle bu alanlarda ortak projeler geliştirmeyi hedefliyor.

Staj ve Teknik İmkanlar Sağlanacak 
THY, öğrencilere staj ve teknik gezi imkanları sunmayı taahhüt ederken, “Hangarım Kampüs” programına başvuru yapılması gerektiği de toplantıda gündeme getirildi. 

Elazığ Ziyareti ile Projeler Detaylandırılacak
THY’nin inovasyon ve üretim süreçlerinde Fırat Üniversitesi ile iş birliği yapabileceği belirtilirken, THY heyetinin kısa bir süre içerisinde Elazığ’a bir ziyaret gerçekleştirmesi kararlaştırıldı.