Toki Gibi Siz de Taksitli Satabilirsiniz

Elazığ Sonsöz olarak Elazığ Belediyesi'ne şehrimiz için satmak isteyipte bir türlü satamadıkları gayrımenkulleri gerçek değerinde nasıl satabileceklerinin yolunu gösteriyoruz.

Toki Gibi Siz de Taksitli Satabilirsiniz

TOKi Elazığ’da ihaleye çıktığı arsaların satışını oldukça yüksek fiyatlara satarken, Elazığ Belediyesi’nin çok büyük indirimler yapmasına rağmen satışa çıkardığı gayrimenkulleri satamamasının temel nedeni iş bilmeyen yöneticiler.

Elazığ Sonsöz olarak şehrimiz için onlara arsaları gerçek değerinde nasıl satabileceklerinin yolunu gösteriyoruz.

TOKİ, Elazığ’da ihaleye çıktığı arsaların satışını uzun vadeli taksitler halinde yapmaktadır.Bu sebeple ihaleye çıktıkları muhammen bedellerin çok üzerinde rakamlarla alıcı bulmakta zorlanmıyor.

Belediyelerin taksitle arsa satışı konusunda mevzuatta bir belirsizlik bulunmaktadır.

Elazığ SONSÖZ  olarak bu konuyu araştırdık .

1-5393 sayılı Belediye Kanunu’nun “Meclisin Görev ve Yetkileri” başlıklı 18 inci maddesinin birinci fıkrasının e bendine göre  belediye meclisinden satış yetkisi alır.

2-Her ne kadar satışın peşin mi ya da taksitli mi olacağı yetkisi idarenin takdirine bırakılmış ise de takdir yetkisinin kanun ve yönetmeliklere uygun olması gerekir.

3- 5393 Sayılı Belediye Kanunun 69. Maddesi hükümlerine göre üretilmiş arsaları, Belediyelerin Arsa, Konut ve İşyeri Üretimi, Tahsisi, Kiralaması ve Satışına dair Genel Yönetmeliğin 14, 15 ve 16 madde hükümlerine göre taksitler halinde satışını yapabilir. Bu hükümlere uymayan durumlarda ise bu durumu düzenleyen yönetmelik belediye meclisinden onaylanması halinde taksitle satış yapılabilecektir.

4-Mülkiyeti belediyeye ait taşınmazın satışı hususunda belediye meclisinden karar alındıktan sonra 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun “Şartnameler” başlıklı 7 nci maddesi uyarınca ihaleye ilişkin ilgili birim tarafından ihale şartnamesi hazırlanır. Bu aşamada taşınmazın taksitle satışına ilişkin hükümler ihale şartnamesinde belirtilir.

Elazığ Belediyesi defalarca ihaleye çıkıp satamadığı arsa, konut ve işyerlerini izah ettiğimiz şekilde taksitli olarak ihaleye çıkarsa gerçek değerinde satabilir.

Biz önerimizi yaptık, yolunu gösterdik. Bakalım bu defa becerebilecekler mi?