Vatandaşın 5 Lirası Nereye Gidiyor?

Elazığ Belediyesi otobüslerinde ücretini kredi kartı ile ödeyen vatandaşlar tam bilete 19 TL öderken, ELZ Kart ile yükleme yapan vatandaşlar ise 100 TL'ye 4,90 TL hizmet bedeli ödüyor.

Vatandaşın 5 Lirası Nereye Gidiyor?

Elazığ Belediyesi otobüslerinde ücretini kredi kartı ile ödeyen vatandaşlar tam bilete 19 TL öderken, Elz Kart ile yükleme yapan vatandaşlar ise 100 TL’ye 4,90 TL hizmet bedeli ödüyor.
Elazığ Belediyesi otobüs bilet ücretleri 14 TL olarak açıklanmasına rağmen vatandaşların tercih ettiği ödeme aracına göre bu rakam 19 TL’ye kadar çıkabiliyor. 

KREDİ KARTI İLE 19 TL 
Tam yolcu ücretlerinin 14 TL olarak bilindiği Elazığ’da bilet ücretini kredi kartı ile ödemek zorunda kalan vatandaşlar bilet ücretine 19 TL ödüyor.
Elazığ Belediyesi tarafından toplu taşımanın basit ve güvenilir bir hale gelmesi için uygulamaya konulan toplu taşımada kredi kartı uygulaması ile vatandaşlar bir tam bilete 5 TL fazla ödemek zorunda kalıyor.
Vatandaşlar  bu ekstra 5 TL’nin ne amaçla alındığını ve nereye gittiğini ise merak ediyor.

ELZ KART’DA HİZMET BEDELİ 4,90 TL 
Elazığ Belediyesi toplu taşıma araçlarında kullanılan Elz Kart  uygulamasında ise vatandaştan hizmet bedeli adı altında ekstra ücret alınıyor.
Elz Kartı’na 100 TL yükleme vapan vatandaş 4.90 TL, 200 TL yükleme yapan vatandaş 9.99 TL, 300 TL yükleme yapan vatandaş 14.99 TL ekstra hizmet bedeli ödüyor.
Elazığlı vatandaşlar normalde 14 TL’ye toplu taşıma hizmeti alması gerekirken ödeme aracını tercihine göre bu rakam 14,90 ile 19 TL arasında değişebiliyor.

Buna göre Elazığ Belediyesi tarafından vatandaşlara örtülü zam yapıldığı ve vatandaşların farkında olmadan açıklanandan daha yüksek bir ücrete ulaşım hizmeti aldığı görülüyor.