Yaycı ve Kara'dan Saldırılara Sert Tepki

Mavi Vatan Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Derneği Başkanı Müstafi Amiral Elazığlı Cihat Yaycı, sosyal medyada hedef alındı.

Yaycı ve Kara'dan Saldırılara Sert Tepki

Yaycı, ayin kılıfına büründürülmüş ekümeniklik ve pontusculuk faaliyetlerini ortaya çıkardığı için saldırıya uğradığını belirterek kendisine yönelik bu saldırıların, Elazığlı olmasından dolayı daha da yoğunlaştığını ifade etti. Gazeteci Yazar Erol Kara İse Yaycı’ya yapılan saldırıyı yaptığı yazılı açıklama ile kınadı.

Trabzon Sümela’ da yapılan ayin ‘in süresiz iptal edilmesi için Trabzon’da bir dizi temaslara bulunan, emekli tümamiral, akademisyen ve Yazar Cihat Yaycı, STK temsilci ve siyasi parti temsilcileri ile basın toplantısı düzenlemişti. Yaycı, Patrikhane’nin faaliyetleri ve Sümela Manastırı’nda düzenlenen ayinlerin aslında siyasi birer bölücülük faaliyetine dönüştüğünü söyledi. Cihat Yaycı bu faaliyetlere karşı sergilediği duruş için kendisine karşı bazı gruplar tarafından kampanya başlatıldığını öne sürdü.

Yaycı, sergiledikleri duruş ile Sümela Manastırı’nda yapılan ayinlerin, Trabzon’un fetih yıl dönümünden 15 Ağustos’a ertelenmesini sağladıklarını ve ayine fener Rum kilisesi papazının liderlik etmemesini başardıklarını söyledi. Ancak bu başarıların ardından Yunanistan, FETÖ ve PKK gibi Türkiye düşmanlarının kendisine karşı kampanya başlattığını açıkladı. Almanya’daki bölücü gruplar ve Türkiye içindeki uzantılarının ise Elâzığ’ı hedef alarak şehri karalama kampanyasına giriştiğini belirtti.

KARA: "BU OYUNLARIN BOZULMASINA YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARLA CEVAP VERİYORUZ"

Mavi vatan Türk denizcilik ve Global stratejiler derneği Elâzığ başkanı ve gazeteci-yazar Erol kara, cihat Yaycı’ya ve Elâzığ’a yönelik saldırıları sert bir dille kınadı. Kara, Elâzığ’ın Türk milletinin mecelle kalesi olduğunu ve etnik köken veya mezhep ayrımının olmadığını şehrin her zaman vatanseverlikle anıldığını söyledi.

Erol kara,’’ Cihat Yaycı’nın Elazığlı olması nedeniyle saldırıların Elazığ dönük olmasını asla kabul etmiyoruz. Bizler oynanan oyunun farkındayız. Bu oyunların bozulmasına yaptığımız çalışmalarla cevap veriyoruz vermeye devam edeceğiz.” Dedi.

Her iki isim de Elazığ’ın vatansever bir şehir olduğunu ve bu tür saldırılara karşı birlik içinde durulması gerektiğini ifade etti. Cihat Yaycı, Elazığ’dan hain çıkmayacağını vurgularken, Erol Kara ise Elazığ’ın Türkiye’nin kalesi olduğunu ve her türlü bölücülüğe karşı dimdik ayakta duracağını belirtti.