Fakirin Çuvalını da Taşırız,Yoksulun Ekmeğini de

Yeniden Refah Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Faruk Septioğlu, Elazığ'ı geleceğe taşıyacak olan İmar, İnşa ve İhya projelerini açıkladı.

Fakirin Çuvalını da Taşırız,Yoksulun Ekmeğini de

Elazığ’ı hep birlikte ayağa kaldıracaklarını belirten Septioğlu, sunduklarını projelerin bu anlamda kendilerine yol haritası olacağını söyledi.

31 Mart seçimlerine sayılı günler kala Elazığ Belediyesi başkan adayları çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Bu çerçevede Yeniden Refah Partisi tarafından Proje Tanıtım Toplantısı yapıldı. Ramada otelde yapılan toplantıya, Elazığ Belediye Başkan Adayı Faruk Septioğlu,  İl Başkanı Ömer Ateş, meclis üyeleri, ilçe adayları, STK temsilcileri ile partililer katıldı.

Yoğun bir katılımın olduğu toplantı da ''Biz söz verdik mi yaparız’’ diyen Septioğlu, her bir vatandaşın sorununu çözüme kavuşturacaklarını ve halkın yüzünü güldüreceklerini ifade etti.

 

ELAZIĞ, MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİ ÖZLEDİ

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yeniden Refah İl Başkanı Ömer Ateş, “Elazığ’ın ve sizlerin milli görüş belediyeciliğini özlediğiniz biliyoruz. Gücü değil, hakkı ve haklıyı üstün tutan bir yönetim anlayışını özlediğiniz biliyoruz. Rüşvetin, iltimasın ve adamcılığın olmadığı bir belediyeyi özlediğiniz biliyoruz. Belediyenin imkân eve kaynaklarını aileye, yakın çevreye ve yandaşa değil halka hizmete dönüştüğü bir belediyeyi herkes gibi ben de özledim. Borç batağında olmayan, elektrik parasını ödemek için bile yüksek faizle kredi çeken ve borç üstüne borç yapan bir belediyenin halka hizmete takatinin kalmadığını hepimiz görüyor ve biliyoruz” dedi.

BİZ BABADAN BÖYLE GÖRDÜK

Elazığ'a hizmet etmenin en büyük gayesi olduğunu vurgulayan Yeniden Refah Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Faruk Septioğlu, “İnsanımızın yüzünü güldürmek, derdine derman olmak ömrüm boyunca en büyük gayem olmuştur. Biz insanımıza hizmet edince huzur bulur, bir kardeşimizin sorununu çözünce rahat uyuruz. Çünkü biz babadan böyle gördük. Bizim hizmet anlayışımızın temelinde insan vardır, hemşerilerimiz vardır. Rahmetli Erbakan hocamızın ifade ettiği gibi belediye başkanı olarak gerektiğinde fakirin çuvalını taşımayı şeref biliriz. Biz bu şehre olan sevdamızla, insanımıza olan muhabbetimizle fakirin çuvalını da taşırız, yoksulun ekmeğini de taşırız, bu şehrin tüm yükünü de taşırız. Bu ağabeyiniz, bu kardeşiniz şehrimize hizmet etmek için yollara düştüyse elbette bunun sebepleri var” şeklinde konuştu. 

ELAZIĞ ESKİ KİMLİĞİNİ KAYBETMİŞ, YENİDEN İHYA OLMAK İSTİYOR

Septioğlu,sözlerine şöyle devam etti: “Bu sebepleri birazdan sizlere birkaç husus ile açıklayacağım. Öncelikle temel düşüncemizin Elazığ'ın sahipsizliğine, çaresizliğine, kötü gidişine son vermek olduğunu ifade etmek isterim. Elazığ belediye başkanı adayı olarak karşınızda isem elbette bunun çeşitli nedenleri vardır. Belediye borç ve faiz batağına düşmüş, borcunu dahi açıklayamıyor. Elektrik borcunu ödemek için bile kredi çekiyor. Depremden yıkılan mahallelerimiz yeniden imar edecek bir sahip bekliyor. Elazığ eski kimliğini kaybetmiş, yeniden ihya olmak istiyor. Ulaşım sorunu çileye dönmüş, çözecek bir başkan arıyor. Yollarımız çukurdan geçilmiyor, kaldırımlar kırıktan yürünmüyor. İnsanlarımız sosyal yardım alamıyor, fakirimiz karnını doyuramıyor. Gençlerimiz şehre umudunu kaybetmiş, bir çıkış yolu arıyor.” ifadelerini kullandı.

ŞEHRİMİZ ÇOK KISA BİR SÜRE İÇERİSİNDE AYAĞA KALKACAK

Şehrimizi refaha, hemşerilerimizi huzura kavuşturacak olan ve 'ahlaklı belediyecilik' ilkemiz doğrultusunda hazırladığımız projeleri 11 temel başlık altında sizlere sunuyoruz diyen Septioğlu; “31 Mart seçimlerinde Elazığ'dan yanacak ışık inşallah tüm Türkiye'yi aydınlatacaktır. Az önce ifade ettiğim gibi şehrimizi bu kötü ve çürümüş yönetim anlayışından kurtararak ahlaklı belediyecilik anlayışı ile yöneteceğiz. Ahlaklı belediyecilik, Elazığ'ın özlem duyduğu, hasret kaldığı belediye yönetimi demektir. Her zaman diyoruz ki, ahlak yoksa şehirler de yok olur. Biz de rant  ve şatafat değil, hizmet ve samimiyet olacak. Elazığ belediyesinde uygulayacağımız ve hayata geçireceğimiz projelerimiz ile şehrimiz çok kısa bir süre içerisinde ayağa kalkacak.” diye kaydetti.

ŞEHRİMİZİN EN ÖNEMLİ SORUNLARINDAN BİRİ DE ŞEHİR İÇİ TRAFİK YOĞUNLUĞU VE ULAŞIM

Elazığ’ın deprem bölgesinde olduğunu vurgulayan Septioğlu, “Yaşadığımız 2020 ve 2023 depremleri sonucu şehrimiz önemli bir yıkım yaşadı. Ancak bu binaların dönüşümü noktasında adım atılmadı. Bizler ‘depreme dirençli şehir Elazığ’ başlığı altında gerçekleştireceğimiz çalışmalarla şehrimizi kısa sürede yeniden ayağa kaldıracak adımları atacağız. Şehrimizin en önemli sorunlarından biri de şehir içi trafik yoğunluğu ve ulaşım. Bu sorunu hayata geçireceğimiz üst ve alt geçitlerle çözecek ve kesintisiz trafik akışı sağlayacak projeler hazırladık.” dedi.

ÇOCUKLARIMIZIN DEĞER BULDUĞU ŞEHİR “ELAZIĞ” DİYORUZ

Septioğlu, “Özellikle yaz aylarında yaşanan su kesintileri de gösteriyor ki bugüne kadar bu alanda yapılan çalışmalara yenilerini eklemek gerekiyor. Bununla birlikte suya ulaşımda yaşanan yüksek enerji maliyetlerini de aşağıya çeken projelerimiz var. Bizler her yaştan insanımızın huzur ve mutluluğunu düşünüyoruz. Herkesin mutlu olduğu bir şehir için önce ‘Çocuklarımızın değer bulduğu şehir Elazığ’ diyoruz. Çocukları unutmayan bu abiniz gençleri unutur mu? Elbette unutmadı.”dedi.

ÇALIŞANI DA MAĞDUR ETMEYECEĞİZ

Belediyenin  tüm personellerinin en düşük maaşı 35 bin olacak diyen Septioğlu; “Değerli konuklar, siz en güzel hizmeti de yapsanız, en önemli projeleri de hayata geçirseniz eğer yönetim anlayışınızda etik değerle ve ahlaki ilkeler yoksa bunun hiç bir anlamı ve önemi yoktur. Öncelikle her adımınızda hak-hukuk, helal haram ve adalet kavramını ilke edinmek zorundasınız. Siz adil ve ahlaklı olursanız hem kasanız dolup taşar hem hizmet edersiniz hem de personelinize en yüksek maaşı verirsiniz. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmayı biliyoruz. Hak olan odur. Har vurup harman savurmayacağız. Ama çalışanı da mağdur etmeyeceğiz. Belediye çalışanlarımız için miktar belirt diyorlar. En düşüğünden tutarak belediyemizin tüm personellerinin en düşük maaşı 35 bin olacak. Burada en adil olanı yapacağız” dedi.

ELAZIĞ'IMIZA DİYORUZ Kİ 3-2-1  VE SÜPER LİG’E ÇIKACAK

Septioğlu, son olarak, “Şuanda 3. Lig’de. Öyle bir konuşuyorlar ki sanki süper ligdeymişiz gibi. Yerimizi de biliriz geleceğimiz yeri de biliriz. Elazığımıza diyoruz ki 3-2-1  ve Süper Lig’e çıkacak. Şehrimizi hep birlikte ayağa kaldıracağız inşallah. Sizlere sunduğumuz bu projelerimiz bu anlamda bizim yol haritamız olacaktır. Biz söz verdik mi yaparız. Her bir hemşehrimizin sorununu çözüme kavuşturacak, halkımızın yüzünü güldüreceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.