Hani Adı Dava'ydı

31 Mart seçimlerinde ülke ve Elazığ genelinde büyük düşüş yaşayan Ak Parti'de hüzünlü saatler yaşanırken Pazar akşamı Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan kutlamalar Ak Parti camiasından büyük tepki topladı.

Hani Adı Dava'ydı

2002 Seçimlerinden bu yana yapılan seçimlerde ülke genelinde  ilk defa ikinci parti konumuna düşen Ak Parti’de  31 Mart akşamı sonuçların açıklanmasından sonra yaşanan üzüntünün aksine Elazığ Belediye Başkanı seçilen Şerifoğulları’nın havayi fişekler eşliğinde şarkı söylemesi Ak Parti’ye gönül verenler tarafından üzüntüyle karşılandı.

KELEŞ’E TABANDAN BÜYÜK TEPKİ

Daha önce Ak Parti’de olan 6 ilçe 5 beldeyi kaybetmenin yanında çok büyük  oy kaybı yaşayan Elazığ Ak Parti’de oy kaybıyla kazanılan Elazığ Belediye Başkanlığı için yapılan kutlamalarda şarkılara eşlik eden Milletvekili Erol Keleş ise büyük tepki topladı.

Kendi seçim bölgesi Sivrice’de dahi seçimleri kaybeden Keleş’in şarkılara eşlik ederek alkışlarıyla tempo tutması  Ak Parti tabanından büyük tepki aldı.  

AK PARTİ ŞAHISLARIN PARTİSİ DEĞİLDİR

“AK Parti şahısların değil bir davanın, bir ülkünün, ülkeye ve millete hizmet uğruna adanmışlığın partisidir.”diyen Recep Tayyip Erdoğan’ın aksine Ak Parti’nin bu sıkıntılı gününde kutlama yapanları kınadıklarını ifade eden Ak Partililer “Elazığ’da tarihimizin en kötü sonucunu almışken,İlçe Belde belediyelerimizin büyük kısmını kaybetmişken,Türkiye genelinde bu kadar büyük kayıplarımız varken bu neyin kutlaması” ifadelerini kullandılar.

Ak dava diye seçim kampanyası yürütüp seçim kazananların Ak Parti’de hüznün hakim olduğu saatlerde böyle bir kutlama yapmalarına tepki gösteren Ak Partililer “Bırakın Gazze’de yaşanan soykırımı Ak Parti’de kaybedilen o kadar çok şey varken yapılan bu  kutlamaları yapanlar Ak Parti’ye verdikleri zararın inşallah farkına varırlar”ifadelerini kullandılar.

GÜLPINAR’DAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Elazığ Belediye Başkanı seçilen Şerifoğulları’nın aksine Yeniden Refah Partisi’nden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mehmet Kasım Gülpınar’ın Gazze hassasiyetinden dolayı kutlama yaptırmaması ise büyük takdir topladı.

Gülpınar sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda şu ifadelere yer verdi;

Değerli Hemşehrilerim,

Kazananın sadece Şanlıurfa olduğu bir seçimi geride bıraktık.

Gazze’deki kardeşlerimize yönelik yapılan zulüm ve katliamdan dolayı kutlama vb. bir etkinlik yapmayacağız.

Bizleri anlayış ile karşılayacağınıza inancım sonsuz.

Allah’a Emanet Olun.

Hani Adı Dava'ydı