Plan Devreye Sokuldu

Ak Parti'nin Elazığ'da yaşadığı kayıpların sorumluluğunu almak istemeyenler  Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım'ı hedefe koyarak kendilerinin tartışılmasını engellemek istiyorlar.

Plan Devreye Sokuldu

31 Mart yerel seçim sürecinin başladığı günlerde Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ı değiştirme kararı veren Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Metin Bulut, Elazığ Milletvekili Erol Keleş ve Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’ndan oluşan troyka kendi hatalarının konuşulmaması için Ak Parti’nin tüm kaybını Başkan Yıldırım’a yükleyerek sorumluluktan kurtulmayı hedefliyor.

MERKEZ’DE OY KAYBININ SORUMLUSU KİM?

Elazığ Merkez’de Ak Parti, 2009 seçimlerinden bugüne en düşük oyu aldı.

2009’da 76 bin, 2014’de 105 bin, 2019’da 72 bin oy alan Ak Parti, 2024 seçimlerinde ise 65 bin oy ancak alabildi.

Ak Parti’nin 2023 seçimlerinde merkez mahallelerde 84 bin oy aldığı dikkate alındığında 20 bin oy kaybının nedeninin mevcut Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları olduğu açık bir şekilde görülüyor.

Tarafsız siyaset uzmanları seçim kampanyası döneminde bir varlık gösteremeyen kampanyanın neredeyse tamamının Elazığ Belediyesi'nin borçlarının gündem olduğu seçim sonucunda oy kaybederek Elazığ Belediye Başkanlığı kazanmanın  bir başarı değil, başarsızlık örneği olarak gösteriyor.

AK PARTİ TEŞKİLATLARINA HAKSIZLIK

Seçim kampanyası sürecinde tüm Elazığ’da her türlü faaliyeti cansiparene yürüten Seçim Koordinasyon Merkezi başta olmak üzere Ak Parti Elazığ İl,Merkez İlçe,Gençlik Kollları, ve Kadın Kolları Elazığ teşkilatlarının çalışmalarının göz ardı edilerek olmayan başarının sadece Şerifoğulları’na mal edilmesi tüm Ak Parti teşkilatları tarafından büyük tepki topladı.

KAYBEDİLEN BELEDİYELERDE ADAYLARI KİM İSTEDİ?

Ak Parti ilçelerde büyük bir kayıp yaşarken bunun sorumluluğunu almak istemeyenler  Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ı hedefe koyarak kendilerinin tartışılmasını engellemek istiyorlar.

Cumhur ittifakına zarar vermek pahasına Sivrice’yi almak için yanlış stratejiler uygulayan ve Sivrice'nin kaybedilmesinin tek sorumlusu olan Milletvekili Erol Keleş'in seçim akşamının ilk saatlerinde hem de bütün milletin içerisinde tüm sorumluluğu İl Başkanı Yıldırım’a yüklemeye çalışması geniş yankı buldu.

Özellikle kendi seçim bölgesi Sivrice’yi güçlü aday Ebubekir Irmak’a karşı çıkarak Fethi Atagün ‘de ısrar eden  ve sonuçta seçimi kaybeden Elazığ Milletvekili Erol Keleş’in bu kaybı nasıl açıklayacağı merak ediliyor.

PLAN DEVREYE SOKULDU

Ocak ayı başında Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’ı değiştirme kararı veren Teşkilat Başkan Yardımcısı Metin Bulut, Elazığ Milletvekili Erol Keleş ve Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’ndan oluşan troyka seçimlerin hemen ardından bu planlarını devreye sokmaya başladılar.

Seçim sonucundan bağımsız olarak alınan bu karar için ise seçim sonuçları gerekçe olarak gösteriliyor.

Seçim sürecinde tutum ve tavırlarıyla teşkilatın motivasyonununu olumsuz etkileyen Elazığ Milletvekili Erol Keleş ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın hedefi kendi istedikleri ismin İl Başkanı olmasını sağlamak.

Ak Parti’nin Elazığ’da sürekli  olarak seçimlerde oy kaybetmesinin temel sorumlularından biri olan ve genel merkezde kurduğu yapılanma ile milletvekili ve belediye başkanı adaylarının belirlenmesinde etkin rol oynayan Ak Parti Genel Merkez  Teşkilat Başkan Yardımcısı Metin Bulut ise uygulanmak istenen bu planın başını çeken isim olarak gösteriliyor.