Belediye'nin Borcu 5 Milyar Küsur

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, daha önce açıkladığı Elazığ Belediyesi'nin borcu için '5 milyarı insaflı konuşmuşum belediyenin borcu 5 milyarın üstündedir'dedi.

Belediye'nin Borcu 5 Milyar Küsur

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver Kanal Fırat’ta katıldığı programda Elazığ Belediyesi’nin daha önce açıkladığı 5 Milyar borcunun ayrıntılarını vererek Elazığ Belediyesinin borca sokulduğunu söyledi.

BELEDİYE’NİN BORCU 5 MİLYARIN  ÜSTÜNDEDİR

MHP Elazığ Milletvekili Işıkver, Elazığ Belediyesi’nin 5 Milyarlık borcunu şöyle açıkladı; “Kurumsal bir alt yapının kurulamaması sebebiyle Elazığ belediyesi borca sokulmuştur. Belediye Başkanı borcumuz 1 Milyar 460 Milyon dedi. Bunu kabul doğru ediyoruz. EBUAŞ’ın borcu ne kadar demiş. 10.125.000 Euro 82 milyon TL  borcu var bunun  şu andaki karşılığı 436 milyondur. 1 Milyar 460 Milyona EBUAŞ’ın borcunu da eklediğimiz de 1 Milyar 900 Milyon etti. Japon yeni ile alınan krediyi söylüyorum.  Bugünkü kur 0.2132 TL. 10 Milyar Japon Yeni kredi alındı. Bugünkü kurla 2 Milyar 132 Milyon yapıyor. Bunun faizi 778 Milyon yapıyor.  Yani alt yapı borcu 2 Milyar 900 Milyon yapıyor. Hepsini topladığımızda Elazığ Belediyesinin borcu  4 milyar 800 küsür milyon artı KDV. Biz ne demişiz 5 milyar borcu var demişiz. 5 milyarı insaflı konuşmuşum belediyenin borcu 5 milyarın  üstündedir nokta.” dedi.

KİMSE KENDİNİ SAĞA SOLA ATMASIN

Şahin Şerifoğulları’nın belediyenin borcu ile ilgili açıklamasının karşılık bulmadığını ifade eden Işıkver, “ Şimdi benim iddiammı çürümüş oldu yoksa Şahin beyin iddiasımı yani karşılık bulmadı hükümsüz kaldı. 5 Milyar borcu var belediyenin kimse kendini sağa sola atmasın. Belediyeyi alacak adam 5 Milyar borca nasıl mücadele ederim nasıl bir çözüm bulurum yollarını arayacak. İtirazı olanı telefona bağlanmaya bekliyorum” şeklinde konuştu,

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver’in itirazı olan varsa telefon ile bağlansın çağrısına rağmen Elazığ Belediyesinden hiç kimse canlı yayına bağlanmadı.