KALMADI DEDİĞİ ARSAYI SATMIŞ

Yerel seçimler öncesi katıldığı Tv programında Mücahit Yanılmaz döneminden kendilerine arsa kalmadığını ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları 'nın kamuoyuna yanlış bilgi verdiği ve Yanılmaz döneminde belediyeye kazandırılan arsayı sattığı ortaya çıktı.

KALMADI DEDİĞİ ARSAYI SATMIŞ

Eski Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın 28.Mart 2019 tarihinde yaptığı “TOKİ’den ön protokolünü yaptığımız, şu anda Zafran bölgesinde şuyulandırmasını yaptığımız ve Elazığ Belediyesine girdi olarak girecek olan arsalar 250 Milyon TL’lik bir arsadır.” Açıklamasının aksine  Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları ise yerel seçimler öncesi katıldığı tv programında yaptığı açıklamada, Mücahit Yanılmaz döneminden kendilerine arsa kalmadığını ifade ederek, “ Bize bir önceki dönemden Mücahit başkan döneminden zafrandan arsa kalmış  YAV KALMADI,BİZE KALMADI ” demişti.
Şerifoğulları”Kalmadı bize arsa kalmadı yani arsa tarla orda sanki zafranda alan oluşturulmuş kentsel dönüşüm alanları içerisinde bize 400 dönüm civarında arsa öyle bi arsa yok”ifadelerini kullanmıştı.
İŞTE BELGE

KALMADI DEDİĞİ ARSAYI SATMIŞ
Şerifoğulları’nın “ YAV KALMADI,BİZE KALMADI ” dediği arsalarla ilgili belgeye gazeteniz Sonsöz ulaştı.

Belgeye göre Elazığ Belediyesi Şahinkaya mahallesinde bulunan 124.768,75 m2 taşınmazı TOKİ’den satın almış.


Elazığ Belediyesi’nin Mücahit Yanılmaz döneminde toplam 8.687.544 Tl karşılığında TOKİ’den taksitle satın aldığı yaklaşık 125.000 m2  taşınmazın 32.800 m2 si Şerifoğulları tarafından 06.08.2020 tarihinde 21 milyon 800 bin TL ye satılmış. Geri kalan kısmın satılıp satılmadığı ise bilinmiyor.


Elimize ulaşan TOKİ ile Elazığ Belediyesi arasındaki protokol yapıldığını ortaya koyan resmi belgeye göre Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın bize Mücahit Yanılmaz döneminden arsa kalmadı sözünün gerçek olmadığı ortaya çıktı.
Şerifoğulları’nın TOKİ ile yapılan protokol ile Elazığ Belediyesi’ne kazandırılan bu kadar büyük bir arsayı yok diyerek  kamuoyuna yanlış bilgi vermesinin sebebi ise şimdilik bilinmiyor.