Vekil Işıkver 'Belediye Villakent'te Çökmüştür!'

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver Kanal Fırat'ta konuk olduğu programda Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve Elazığ Belediyesi ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

Vekil Işıkver 'Belediye Villakent'te Çökmüştür!'

Kanal Fırat’ta gazeteci Furkan Dilaver'in seçimle ilgili sorularını yanıtlayan Işıkver, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın Villakent projesini eleştirerek, burada zarar edilmiştir ve Belediye Villakent’de çökmüştür dedi.
BELEDİYEYİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN ZARAR EDEN BU PROJE YETERLİ 
MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Elazığ. Belediyesi tarafından yapılan ve çok tartışılan projelerden biri olan Villakent projesinin zarar eden bir girişim olduğunu belirterek, bu durumun belediye yönetimini değiştirmek için yeterli bir sebep olduğunu vurguladı. 

BELEDİYE VİLLAKENT’TE ÇÖKMÜŞTÜR

Villakent projesinin zarar ettiğinin bunun da Elazığ Belediyesinin zarar ettiği anlamına geldiğini ifade eden Işıkver, "Bugün niye yapıyorlar villa kenti? Amaç ne? Yani 600 dönüm arsayı parselleyip satsanız aşağı yukarı 1 milyar ile 1,5 milyar TL arasında belediyeye gelir elde edilirdi. Şimdi ne yapıyor? 600 milyon TL’yi EBUAŞ’a, 600 milyon TL’yi Elazığ Belediyesine… Yani 1 milyar 200 milyon TL kar hedefleyerek villa kent yapılıyor. Açık net söylüyorum; 1 kuruş kar etmez. Zaten sizin sattığınız paradan fazla masrafınız var. Açık ve net, villa kent zarar ediyor. Bugün Elazığ Belediyesi villa kente çökmüştür. Bu yanlıştır. Dolayısıyla bu şehrin doğru yönetilmediğine çok basit bir örnektir. Burada sadece villa kent Elazığ belediyesinin belediye yönetiminin değiştirilmesine yeter İtirazı olan varsa kepçesini , kazmasını alsın yarın villa kentte buluşalım.”dedi.
PROJE KURALLARA UYGUN YAPILMIYOR 
Projeyi sorgulayan Işıkver, 500 tane villanın satılmasının dahi zarar getireceğini iddia etti. Projede yer alan 500 konutun toplam değerini hesaplayarak, projenin zarar edeceğini savundu. Ayrıca, projenin teknik detaylarını da eleştiren Işıkver, belediye meclis grubuna projenin verilmediğini ve uygun olmadığını iddia etti.
 VİLLAKENT’İN ZARARI NE OLACAK? 
Elazığ gündeminde uzun süredir tartışma konusu olan Villakent projesinden kaynaklı zararın ne olacağı MHP Elazığ Milletvekili SemihIşıkver'in bu açıklamalarıyla yeni bir boyut kazandı. Kamu zararı olarak görülen bu zararı kimlerin karşılayacağı, yapım sürecindeki iddialar daha uzun süre Elazığ’da tartışılacak gibi görünüyor.